Mi fido di te!

zaterdag 16 januari 2010

Menen prostitueert zich voor Franse klandize.

Naar aanleiding van het artikel 'Fransen veroorzaken overlast op Barakken' uit het Nieuwsblad van 16 januari 2010.

De lokale politie is dus zo vriendelijk om met ons belastingsgeld de Franse autobestuurders op te leiden? Om uitsluitend in geval van hinder of gevaar te verbaliseren. Om mild te zijn voor de arme Fransen die in hun land wel half op het trottoir mogen parkeren...
Alseblieft, zeg...
Kordate bestraffing van elke overtreding, zoals toegepast voor de inwoners van Menen, is de enige manier om dit aan te pakken. Behalve dat dit eigenlijk de doodnormaalste zaak van de wereld is, zal het ook de druk op kosten van de lokale politie wegnemen.
Niemand, en al zeker ondergetekende niet, wil de lokale middenstand hun klanten wegjagen. Maar het naleven van de lokale regels is een minimum vereiste.
En dan heb ik het nog niet over de snelheidsovertredingen, rechts inhalen, geluidsoverlast, agressie,...
Een voorbeeld om de ernst van de zaak te situeren: in de Moeskroenstraat is ter hoogte van de gemeenteschool een snelheidsbeperking van 30 km/u. Daar worden de bestuurders die de limiet respecteren ingehaald door Franse, wellicht gehaaste, automobilisten die dan nog vaak, weinig aan de verbeelding over latende gebaren, maken. En dit ter hoogte van een zebrapad aan de poort van de school...
Maar wellicht zijn ze niet goed opgeleid en kan de Menense politie daar alsnog voor zorgen? Het zou jammer zijn ze daarvoor te verbaliseren... misschien komen ze dan wel nooit meer iets kopen in Menen.

Met het risico van racistisch over te komen: it's our way or no way. Iedereen is welkom mits het naleven van elementaire afspraken, waaronder de verkeerswetgeving.
Menen heeft genoeg te bieden, en kan zelfs veel meer bieden mits een midenstands- en gezinsvriendelijk beleid, om zich niet te hoeven prostitueren voor de Franse klandize.

mb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten